III miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym „SLOW FOOD 2023”
Region
Sob. 27.05.2023 10:51:59
27
maj 2023
maj 2023
Uczennice klasy pierwszej Technikum Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Leśnej Podlaskiej, w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych -Karolina Kołodiuk i Wiktoria Lubańska uczestniczyły 23 maja w finale II Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „SLOW FOOD 2023”, zorganizowanego przez Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Oleszycach. Tematem przewodnim konkursu był „Wiosenny obiad z pokrzywą”. Dziewczyny zajęły III miejsce.
Dziewczyny przyrządziły Roladki z piersi kurczaka z pokrzywowymi kluskami śląskimi i mixem sałat okraszonym dresingiem pokrzywowym. Jury doceniło kunszt sztuki kulinarnej, oryginalność, pomysłowość oraz smakowitość i wygląd dania, sporządzonego przez drużynę. Dziewczęta do konkursu przygotowywały panie Irmina Baran i Dorota Szwed.Udział w konkursie był okazją do rozwijania pasji kulinarnych oraz doskonalenia umiejętności zawodowych.
Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
0 komentarze